Plăteşti să repari maşina stricată din cauza gropilor din asfalt şi apoi alergi să recuperezi banii.Dacă nu aveţi poliţă CASCO, după ce v-aţi stricat maşina într-o groapă trebuie să faceţi câteva poze la faţa locului. Fotografiaţi atât groapa, cât şi autoturismul avariat. Dacă sunt martori, cu atât mai bine. Ei pot da declaraţii despre cum s-a produs evenimentul.

Recuperarea banilor se face de la  cei responsabili de starea drumului: Compania Naţională a Drumurilor, primării, consilii judeţene.

Ca să-i puteţi trage la răspundere faceţi o plângere la autoritatea în cauză. Ataşaţi la dosar pozele şi declaraţiile martorilor, precum şi devizul de reparaţii de la service-ul auto şi cereţi să fiţi despăgubiţi. În cazul în care nu vi se aprobă cererea, puteţi să vă adresaţi instanţei.

Situaţia este mult mai simplă dacă aveţi încheiată o poliţă de asigurare CASCO. După producerea evenimentului sunaţi imediat la centrul de daune al companiei unde aveţi asigurare. Puteţi face pozele dumneavoastră sau vine un inspector de daune. Duceţi apoi maşina într-un service auto pentru evaluarea pagubelor. După aprobarea dosarului, veţi fi chemat cu maşina în service pentru intrarea în reparaţii.

Costul lucrării este suportat de compania de asigurări, bani pe care firma îi va recupera apoi, în instanţă, de la administratorul drumului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here