ursUPDATE Poliţiştii nu au identificat, pe terenul unde s-a produs incidentul, sisteme de prindere (laţuri), localnicii precizând că au observat de câteva zile, în zonă, o ursoaică însoţită de doi pui.

După o asemenea nenorocire, bărbatul poate considera că s-a născut a doua oară. După patru ore cât a stat în operaţie , medicii au reuşit să încheie cu succes prima etapă de reonstrucţie facială, iar vineri va fi supus unei noi intervenţii chirurgicale. Bărbatul este stabil hemodinamic şi se află la Terapie Intensivă.

 

Un bărbat de 58 de ani, din Gura Teghii, a ajuns miercuri în stare gravă la spital după ce  a fost atacat de o ursoaică. Potrivit medicilor, acesta prezenta traumatism facial sever cu lipsă de substanţă care a necesitat intervenţie chirurgicală de urgenţă. Bărbatul ar avea, de asemenea, politraumatisme la cap, braţe şi torace, şi în aceste momente, pacientul se află încă în  sala de operaţie.

Bărbatul, de loc din satul Furtuneşti, a ieşit dimineaţă, în jurul orei 6.30, în livadă, se pare la cules de prune, moment în care a fost luat prin surprindere de animal. Ursoaica fusese, se pare, alarmată de urletele puiului său prins într-un laţ în grădina bărbatului iar în momentul în care l-a văzut pe acesta s-a năpustit asupra lui. Cu greu, acesta a scăpat din ghearele animalului şi a fugit în casă la soţie. Aceasta a fost cea care a chemat salvarea care l-a trasportat iniţial la Spitalul Nehoiu. Medicii de acolo nu au putut face nimic pentru el şi l-au transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău.  Bărbatul este în stare gravă.

Ursul coborâse cel mai probabil din zona Ocolului Silvic privat Siriu. În sarcina responsabililor acestuia cade acum să decidă ce măsuri vor lua.

Paznicii de vânătoare spun că oamenii din zona de munte, cu gospodării la periferiile localităţilor, apelează la laţuri pentru a-şi proteja livezile şi grădinile de urşii care au început să coboare tot mai aproape de aşezările omeneşti pentru a-şi procura hrana pe care nu o mai găsesc în pădurile defrişate pe suprafeţe tot mai mari.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here