Poliţiştii buzoieni împreună cu reprezentanţi ai Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AVPS) „Călifarul” Bucureşti, au efectuat un control pe raza comunei Merei, în urma căruia a fost reţinut un localnic în vârstă de 44 de ani, pentru săvârşirea infracţiunii de braconaj cinegetic. Bărbatul respectiv este suspectat că, prin folosirea mai multor laţuri în pădurea din spatele locuinţei, a braconat un porc mistreţ şi un ţap de capră roşie. 

Poliţiştii l-au depistat pe raza localităţii de domiciliu cu o parte din cantitatea de carne de vânat, pe care intenţiona să o comercializeze, de la locuinţa suspectului fiind ridicate alte 8,1 kg carne căprior şi 15,5 kg carne porc mistreţ. Echipa de cercetare s-a deplasat la locul comiterii faptei, unde au fost găsite o piele de porc mistreţ jupuită şi trofeul, precum şi o piele de căprior şi trofeul aferent. Totodată, au fost găsite şi laţurile care au folosit la braconarea animalelor sălbatice.

Prejudiciul total cauzat a fost estimat la suma de 7.000 de euro, respectiv 5.000 de euro ţapul de capră roşie şi 2.000 de euro mistreţul, preţuri aferente perioadei în care este interzis vânatul. Carnea de vânat a fost predată către punctul de lucru din Buzău al A.V.P.S. „Călifarul” Bucureşti, urmând a fi examinată de un medic din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Buzău. Poliţiştii au început urmărirea penală împotriva suspectului pentru săvârşirea infracţiunii de braconaj cinegetic şi l-au reţinut pentru 24 de ore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here