suteuConcluziile raportului medico-legal asupra decesului bebelușului care s-a născut cu cordonul ombilical înfășurat în jurul gâtului, vin să facă lumină în ancheta declanșată de conducerea unității medicale.

Astfel decesul a survenit în urma unui edem cerebral. Necropsia a mai scos la iveală că bebelușul avea malformații grave la organele vitale: inimă, rinichi, plămâni. În opinia neonatologilor acestea sunt incompatibile cu viața.

Părinții bebelușului au reclamat în ziua în care au aflat de decesul nou-născutului neglijența și dezinteresul medicilor. Pe de altă parte șeful Maternității medicul Mircea Șuteu a declarat încă de atunci sub rezerva stabilirii cauzei decesului de către legiști că: ” acest copil nu a fost urmărit corespunzător pe durata sarcinii mamei. Ea nu știa nici când a rămas gravidă, nu a mers la controale. este greu pentru un nou născut care vine pe lume cu scor Apgar 1 să supraviețuiască oricât de mari ar fi eforturile medicilor. El a fost resuscitat și a rămas internat și sub supraveghere la reanimare însă din păcate nu a rezistat„.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here