Elevii pot cumpăra bilete CFR cu preţ redus până la 30 septembrie în baza vizei pe anul şcolar 2017/2018, urmând ca, după această dată, călătoria cu trenul să fie făcută în baza documentelor vizate pentru anul şcolar 2018/2019, se arată într-un comunicat al CFR Călători. În contextul pregătirilor legate de începutul de an şcolar, CFR Călători recomandă elevilor să-şi achiziţioneze din timp biletele şi abonamentele pentru a călători spre şi dinspre locul în care învaţă.

Elevii din învăţământul obligatoriu, profesional – inclusiv postliceal, liceal acreditat sau autorizat – beneficiază de tarif redus cu 50% pentru transportul feroviar intern la toate ca­tegoriile de trenuri (Regio şi InterRegio), clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic. În plus, elevii orfani, cei cu cerinţe educaţionale speciale, precum şi cei pentru care s-a stabilit o măsură de protecţie specială în condiţiile legii, sau tutelă beneficiază de gratuitate pentru transportul intern feroviar, pe tot parcursul anului calendaristic. Pentru aceştia se vor elibera gratuit legitimaţii de călătorie/ abonamente la toate categoriile de tren, clasa a II-a, pe distanţe până la 300 km.

Elevii beneficiază de abonamente lunare la toate trenurile cu reducere 50% sau 100%, după caz. Reducerile sunt valabile pentru călătoriile la clasa a II-a, se eliberează pentru distanţe de până la 300 km, iar numărul călătoriilor incluse este nelimitat.

Pentru a veni în sprijinul elevilor şi a unităţilor şcolare, CFR Călători va acorda facilitatea de reducere sau gratuitate în baza vizei anului şcolar 2017/ 2018 pentru călătoria până la data de septembrie. După această dată, călătoria elevilor cu trenurile CFR Călători se va face în baza documentelor vizate pentru anul şcolar 2018/2019. Elibe­rarea biletelor/ abonamentelor pentru elevi, cu tarife reduse cu 50% se face astfel: pentru elevii din învăţământul obligatoriu, profesional – inclusiv postliceal, liceal acreditat sau autorizat – se va prezenta carnetul de elev vizat pentru anul şcolar în curs, având codul numeric personal completat pe prima pagină. Pentru elevii claselor pregătitoare se va prezenta adeverinţa dove­ditoare şi certificatul de naştere în copie; în cazul elevilor care beneficiază de gratuitate, conducerea unităţilor de învăţământ va menţiona pe carnet la rubrica ,,menţiuni” atestarea dreptului de acordare a gratuităţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here