picture013cveIn timp ce executa serviciul de patrulare pe DC 120, o patrulă de siguranţă publică din cadrul Secţiei 7 poliţie rurală Grebănu a oprit, pe raza comunei Podgoria, pentru control, o autoutilitară condusă de un bărbat în vârstă de 46 de ani din comuna Topliceni.

Poliţiştii au găsit în autovehicul, într-un sac de rafie, un căprior ce prezenta urme de împuşcare şi pentru care şoferul nu deţinea documente.

Cercetările au fost preluate de poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, care au stabilit că, un tânăr de 26 de ani din comuna Podgoria, membru vânător, ar fi ieşit cu arma pe un fond de vânătoare de pe raza comunei de domiciliu şi, fără a avea autorizaţie de vânătoare, ar fi împuşcat un exemplar de capră roşie (căprior).

Ulterior, tânărul ar fi dat căpriorul bărbatului din Topliceni, în schimbul unei datorii pe care o avea faţă de acesta.

Poliţiştii au predat vânatul reprezentanţilor A.J.V.P.S., valoarea prejudiciului a fost estimată la 5.000 de euro.

Totodată, arma de vânătoare a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj şi uz de armă fără drept.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here