cj1Bugetul din acest an al Consiliului Judetean este de de 225 de milioane de lei, doar putin mai mare fata de anul trecut. Potrivit directorul economic al Consiliului Județean Buzău, sumele primite din bugetul de stat au fost micsorate pe asistenta sociala.

“Bugetul de anul acesta este putin mai mare, in conditiile in care sumele de la Uniunea Europeana pentru finantare este mai mare cam cu 2 la suta. Nu este o diferenta prea mare. Sumele primite din bugetul de stat au fost micsorate pe asistenta sociala. Caminele de batrani vor primi mai putin cu aproape 2 milioane de lei, suma pe care trebuie sa o suportam din bugetul propriu. Concret, anul acesta suma cheltuita va fi de 225 de milioane de lei, din care noi asiguram o parte de 207 milioane ca si venituri, iar diferenta care inseamna cheltuieli de dezvoltare de 18 milioane provine din excedentul anilor precedenti”, a explicat Liviu Ciolan.

Pentru sport, in acest an, se vor cheltui 1,2 milioane de lei, iar din aceasta suma cea mai mare parte revine rugbyului.

“Pentru sport a mai ramas suma de 1,2 milioane de lei pentru cluburi, pentru actiunile pe care le facem prin ONG-uri si asociatii. Inca nu am stabilit suma alocata pentru clubul de rugby, dar probabil va fi un domeniu prioritar avand in vedere ca la ora actuala este singura echipa de top din judetul Buzau. Probabil ca va primi suma cea mai mare”, ne-a declarat Liviu Ciolan, directorul economic al Consiliului Județean Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here