elevCentrul Cultural-Filantropic ”Cuvioasa Parascheva” din Buzău continuă programul anual de burse de studii şi oferă ajutor material pentru 25 de liceeni capabili de performanță. Timp de un an, 25 de elevi cu mediile generale peste 9 și cu o purtare ireproșabilă la școală se vor bucura de burse lunare în valoare de 300 de lei. Dosarul va contine si rezultatele unei anchete sociale, conform Legii 416/2001, efectuată de autorităţile locale pentru verificarea veridicităţii declaraţiilor de venit şi a celor referitoare la bunurile familiei sau, în cazul imposibilității realizării anchetei sociale, documente doveditoare care să ateste posibilitățile financiare limitate ale familiei, un CV și un eseu de minim 250 de cuvinte în care elevul să-și exprime viziunea asupra viitorului său academic și profesional, iar acolo unde este cazul, indicii asupra mediului social defavorizat din care provine, copii ale C.I. și diplomelor pentru performanțe (olimpiade, concursuri, proiecte) și distincțiile obținute în ultimii 2 ani.
Dosarul va cuprinde şi patru recomandări: a dirigintelui, a profesorului de religie și a doi dintre profesorii de la clasă, care predau una dintre următoarele discipline: Limba română / Matematică / Informatică / Istorie / Limbi moderne / Disciplină de specialitate, o declarația pe proprie răspundere pentru autenticitatea documentelor depuse şi o cerere tip, ce implică și manifestarea interesului pentru programele și proiectele de voluntariat ale Centrului Cultural-Filantropic „Cuvioasa Parascheva” Buzău. În cazul beneficiarilor programului de anul trecut, se va completa portofoliul cu dovezi ale performațelor scolare și ale activitaților de dezvoltare personală, din perioada 01.03.2014-01.02.2015.
Documentele vor fi așezate în ordine într-un dosar din plastic și depuse la secretariatul partenerului nostru tradițional, Seminarul Teologic Ortodox ”Chesarie Episcopul”, Aleea Episcopiei, nr. 1, Buzău (Luni-Vineri 9:00-15:00, telefon 0238 710 065), începând cu data de 10.03.2015 până pe 12.03.2015.
Candidaturile vor fi jurizate de către profesori din 8 licee din Buzău, de reprezentanți ai sponsorilor și de membri ai comunității locale. În cazul beneficiarilor programului de anul trecut, juriul va analiza și impactul bursei de studiu primită în anii anteriori, așa cum reiese din feedbackul personal transmis Centrului nostru, până la sfârșitul lunii februarie 2015. Rezultatele vor fi publicate pe pagina web a Centrului http://ccfcuvioasaparascheva.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here