centruCei peste 1.000 de comercianti din pietele si magazinele agro-alimentare din Buzau, Ramnicu Sarat si Nehoiu, dar si din alte orase din zona Moldovei se vor putea aproviziona dintr-un centru regional de distributie a legumelor si fructelor. Initiativa apartine primariei municipiului Buzau care a pus la dispozitie locatia targului Dragaica in zona sudica a orasului cu o suprafata de circa 10.000 de metri patrati.

Cornel Diaconita, directorul societatii Piete, targuri si oboare, a declarat pentru AGERPRES ca „producatorii din tara si din strainatate isi vor putea vinde legumele si fructele intr-un spatiu civilizat, cu dotari cum ar fi apa curenta, electricitate, paza, si fara costuri suplimentare”.

Potrivit sursei citate, societatea Piete, targuri si oboare a experimentat acest sistem de distributie a legumelor si fructelor in toamna 2009. „Au fost zile cand veneau si cate 30 de TIR-uri cu fructe si legume proaspete aduse din tara si din strainatate, dar odata cu sezonul rece a scazut interesul pentru acest tip de comert”, a mai spus directorul Diaconita care considera ca daca va avea succes si alte orase din Moldova s-ar putea aproviziona din centrul de la Dragaica.

Mare parte a produselor, in special fructele vor proveni de la Cislau. Localnicii care pana acum nu aveau unde sa isi vanda marfa s-au bucurat la aflarea vestii deschiderii noului centru. Autoritatile locale au informat oamenii despre aceasta posibilitate si i-au sfatuit pe oameni sa se mobiliyeye si sa profite de aceasta oportunitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here