horaAsociatia  Centrul Cultural Francofon Buzău, Consiliul Județean Buzău, Centrul Județean pentru Cultura si Arta Buzau si Galleria Mall Buzau  organizeaza cea de-a cincea ediție a Festivalului Național de Muzică Francofonă FRANCOCHANSON  care va avea loc în perioada 29-30 martie 2014, în Sala Mare a Consiliului Județean Buzău ( concursul de muzica) si la Galleria Mall Buzau ( spectacole de gala si festivitatea de premiere).

Programul festivalului, la care participa peste 250 de elevi din 15 judete, va cuprinde: concursul de muzică francofonă pentru elevi de gimnaziu ( 29 martie, 11 h- 17 h) și elevi de liceu ( 30 martie, 11 h – 17 h), festivitatea de premiere ( 19 h).

Organizatorii au deosebita plăcere de a vă prezenta și două spectacole de gală, sustinute de tineri muzicieni francofoni prezenti pentru prima data in Romania: sâmbătă, 29 martie 2014, Galleria Mall Buzau,  ora 18 –   Frédéric Poli si Romain Habert, muzicieni din Montreuil, Franta ( in parteneriat cu UFE din Romania) și duminică, 30 martie 2013, Galleria Mall Buzau, ora  18 –  trupa Racine Congo din Belgia ( in parteneriat cu Asociatia Tineri pentru Romania, Belgia) .

Trei castigatori de la concursul buzoian vor participa, in luna mai, la festivalul international Chants, Sons sur scène, Baia Mare. Apreciem, in mod deosebit, interesul si dorinta elevilor de a concura la festivalul buzoian, Centrul Cultural Francofon Buzau  pregatind premii de exceptie pentru aceasta editie: pentru elevii de liceu,  doua locuri gratuite la Centrele Internationale Francofone din Franta ( 1-30 iulie 2014, in parteneriat cu Lions Club Franta), unde vor avea ocazia sa viziteze Parisul si apoi sa mearga la Bordeaux pentru a desfasura activitati culturale impreuna cu tineri din intreaga lume. Doi dintre castigatorii la sectiunea gimnaziu vor beneficia de participare gratuita la tabara francofoniei de la Sarata Monteoru ( iulie 2014).

Toti ceilalti participanti vor primi, prin eforturile organizatorilor si ai partenerilor locali si internationali, diplome, trofee, tricouri, carti si alte obiecte promotionale.

Festivalul Francochanson se desfasoara sub inaltul patronaj al Grupului Ambasadelor, Delegatiilor si Institutiilor Francofone din Romania . Dl Benoit Rutten, Presedintele GADIF si delegatul Valonia –Bruxelles la Bucuresti, dl Christophe Pomez, atasat cultural al Ambasadei Frantei in Romania si dl Daniel Coulon, presedintele asociatiei belgiene Tineri pentru Romania, vor fi prezenti  la  festival, pe data de 30 martie 2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here