foto-jandarmi-15-3-300x250Un buzoian de 36 de ani s-a abătut de la traseu spre vârful Vânturarița, iar la un moment dat nu a mai ştiut să coboare din munţii Căpăţânii. Buzoianul a plecat de la stâna de pe muntele Piatra spre vârful Buila, cu intenţia de a ajunge la cantonul Cheia. Necunoașterea traseului turistic din Parcul Naţional Buila Vânturariţa i-a pus mari probleme bărbatului care, ajuns în şaua Ştevioara, şi-a dat seama că s-a rătăcit.
El a solicitat disperat ajutorul jandarmilor montani ai judeţului Vâlcea.„Jandarmii au dat curs solicitării primite şi împreună cu doi lucrători din cadrul Parcului Naţional Buila Vânturariţa, buni cunoscători ai traseelor montane indicate de turistul rătăcit, au format echipe de căutare şi au început căutările în zonele posibile în care se putea afla acesta. Echipele de salvatori au reuşit după aproximativ 3 ore de căutări pe munte, căutări îngreunate de terenul accidentat şi ora înaintată, să-l găsească.
El era într-o stare de sănătate bună cu semne de epuizare fizică şi de deshidratare, l-au preluat şi l-au condus în siguranţă până la spitalul din localitatea Horezu, unde au ajuns în jurul orelor 02.30, pentru control şi ajutor medical de specialitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Vâlcea, Cosmin Iordache.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here