IMG 1990Buzoienii iubitori ai limbii franceze au, si in acest an, ocazia sa obtina o diploma care să le ateste competentele în cunoasterea acesteia. In zilele de 19 si 20 februarie, la Colegiul National „Mihai Eminescu” se va organiza examenul pentru obtinerea unei diplome internationale de limba franceza (DELF – Diplome d´etudes en langue francaise), examen care, in premiera in acest an, se adresează nu numai elevilor si studentilor, ci si adultilor.

Inspectorul de Limbi romanice, invatamant particular si alternativ din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean, profesorul Maria Monalisa Plesa, spune ca avantajele obtinerii acestei diplome sunt cat se poate de mari: de la conditia esentiala pentru obtinerea unei burse de studii in tari francofone si pana la viitoarea obligativitate a existentei ei in dosarul personal al angajatilor din domenii precum cel bancar, administratie publica, invatamant, structuri militare ale Ministerului Administratiei si Internelor ori Ministerului Apararii Nationale.

Examenul pentru obtinerea DELF este organizat de Institutul Cultural Francez in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Buzau, data limita de inscriere este 3 februarie, iar, in sprijinul celor inscrisi la examen, se va organiza, tot la Colegiul National „Mihail Eminescu”, o simulare a acestuia, in data de 31 ianuarie, ora 10,00.

Tarifele pentru inscrierea la examen difera in functie de nivelul de certificare la care se aplica si de categoria participantului la examen.

Mihail TUDOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here