După tragedia de la Aldeni în care doi tineri atacaţi de albine şi-au pierdut viaţa, numărul sesizărilor din partea buzoienilor care cer ajutor după ce au văzut roiuri de albine în jurul locuinţelor lor a crescut sensibil.

Potrivit inspectorului şef al Jandarmeriei Buzău, lt. col. Virgil Cueru, zece astfel de solicitări au fost direcţionate către Jandarmerie. Pe de altă parte, jandarmii spun că acţiunile împotriva insectelor periculoase se desfăşoară cu dificultate întrucât atunci când e vorba de un roi periculos de albine ei trebuie să intervină cu apicultori, iar aceştia sunt greu de găsit uneori, nefiind un program de permanenţă a acestor specialişti.

Şeful Jandarmeriei Buzău a informat că după evenimentul de la Aldeni, în urma căruia doi tineri au murit înţepaţi de albine, jandarmii fiind solicitaţi să intervină prin delimitarea zonei şi ţinerea la distanţă a localnicilor, cei din echipele de intervenţie au fost înţepaţi de zeci de insecte.

La începutul lunii, o adevărată tragedie s-a produs la Aldeni, doi tineri murind în urma unui atac al unor albine, iar un tânăr a ajuns la spital. Poliţia Buzău a deschis dosar penal in rem pentru ucidere din culpă în cazul incidentului de la Aldeni, pentru a vedea dacă s-au respectat toate regulile impuse de legislaţia în vigoare în materie de transport albine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here