Initiatorii protestelor fata de scumpirea carburantilor au ales o noua modalitate de a face rost de mai multi adepti: mesajele sms. Pe principiul „citeste si da mai departe”, buzoienii au inceput sa primeasca invitatii pe telefonul mobil pentru a continua protestele, de aceasta data intr-o noua formula. Ei sunt invitati ca în intervalul 17-19 ianuarie (primele trei zile ale saptamanii viitoare) sa nu-si alimenteze masinile cu carburanti:

„STOP INDIFERENTEI! Protestul de la benzinarii trebuie sa CONTINUE! Asa ca, romani, haideti sa nu ne mai lasam calcati in picioare de patronii multimiliardari ai industriei petroliere si sa-i facem sa vada ce inseamna sa PIARDA BANI! Fiti cu noi in zilele de 17, 18 si 19 Ianuarie 2011 NU ALIMENTATI, NU INTRATI IN NICIO BENZINARIE! Mergem cu mijloacele de transport in comun, cu bicicletele sau pe jos, dar NU MAI ALIMENTAM MASINILE pt a nu le mai umple buzunarele. Da te rog mai departe acest mesaj pt ca nu esti singurul sofer care il citeste, mai sunt si altii ca tine si ca mine! Va multumim!”.

Reamintim ca aproximativ 30 soferi au blocat, vineri dupa-amiaza, pentru o ora, una dintre benzinariile din Bariera Ploiesti, in cadrul aceluiasi protest. Ei au ocupat toate pompele statiei respective, si-au curatat geamurile si interioarele masinilor, au verificat presiunea din pneuri si au cumparat cate 100 militri carburant, pe care l-au achitat cu monede de un ban.

Mihail TUDOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here