vaccinDesi au ajuns la Buzau cu mare intarziere, la o luna dupa ce ar fi trebuit dat startul campaniei de vaccinare, vaccinurile antigripale gratuite sunt cautate de buzoieni.

Stocul 7.000 de doze trimis de Ministerul Sanatatii la Buzau a fost aproape epuizat, pana la acest moment fiind administrate deja 5.647 de doze.

Cele mai multe vaccinuri, 2.582, au fost administrate buzoienilor cu varste de peste 65 de ani. Alte 1.401 au fost directionate catre persoanele cu varsta cuprinsa intre 6 luni-64 ani, in evidenta cu afectiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, astm sau virusul imunodeficientei umane.

De asemenea, 1.067 de doze au ajuns la medicii, cadrele sanitare medii si personalul auxiliar, atat din spitale cat si din unitatile sanitare ambulatorii, inclusiv salariati ai institutiilor de ocrotire (copii sau batrani) si ai unitatilor de bolnavi eronici, care prin natura activitatii vin in contact respirator cu pacientii sau asistatii.

Alte 597 doze au fost administrate persoanelor, adulti si copii, rezidente in institutii de ocrotire sociala precum si persoanelor care acorda asistenta medicala, sociala si ingrijiri la domiciliul persoanelor la risc inalt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here