O cabană de vânătoare, cu rol de refugiu pentru turiştii care se aventurează pe traseele către Lacul Vulturilor, a fost devastată în weekend-ul trecut. Uşa refugiului a fost găsită distrusă cel mai probabil de un grup de teribilişti.

Potrivit turismbuzau.ro, fotografiile care însoţesc articolul ce semnalează paguba produsă cabanei au fost făcute în weekend-ul 16 – 18 februarie 2019, de membrii unui grup de sportivi aflat în trecere. ”Concret, uşa refugiului a fost găsită distrusă. O uşă care stătea mereu închisă, dar descuiată. Nu-i lucrarea ursului, ci a unor bipezi, semeni d-ai noştri, cu grave probleme la bibilică. În ultimii ani uşa cu pricina a mai fost atacată, a mai fost şi reparată. Cu doar o săptămână în urmă, lucrurile la cabană păreau OK, un alt grup traversând zona prin acelaşi punct şi nesemnalând nimic anormal”, scrie site-ul de turism.

Cabana de vânătoare de lângă Lacul Vulturilor aparţine Romsilva, refugiul respectiv oferind adăpost celor aflaţi în dificultate prin sălbăticia locului. Cabana a fost construită prin anii ’73 – ’74. Pe malul lacului, la vreo sută de metri de cabană, exista un izvor cu apă potabilă. Accesul era şi el mai facil pe atunci, iar lumea mai civilizată. În 1999, pentru a nu se distruge chiar tot, cabana a fost transformată în cabană de vânătoare. Astăzi, pentru cazurile de forţă majoră există o anexă în care se pot odihni, pe un prici, 8 – 11 persoane. Curtea cabanei, mai ales vara, găzduieşte o adevărată tabără de corturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here