cai leteaCaii sălbatici din Pădurea Letea, salvaţi de la sacrificare de asociaţiile pentru protecţia animalelor si transportaţi la o fermă din comuna brăileana Urleasca, au nevoie de voluntari care să aiba grija de ei.

Cei care îi îngrijesc acum sunt voluntari din Bucureşti, care s-au mutat la ferma din Brăila, locuind în corturi. Toţi sunt epuizaţi de munca fizică, deoarece trebuie să hrănească si să adape zilnic 49 de cai, să le cureţe ţarcul şi să le construiască adăposturi.

Acestia fac apel la iubitorii de animale din Buzău şi Brăila, oraşele cele mai apropiate, pentru care deplasarea la fermă ar fi la îndemână.

Caii au fost salvaţi de la moarte sigură pe 21 mai, de un echipaj al Poliţiei Rutiere Ianca, ce a stabilit că, deşi existau documente valabile de transport, provenienţă şi sănătate, animalele prezentau leziuni, nerespectându-se regulile speciale de transport privind hrana şi adăpatul.

cai letea1Sesizaţi de urgenţă, voluntarii asociaţiilor pentru protecţia animalelor au venit la faţa locului şi au fost nevoiţi să resusciteze o mare parte dintre cai, care se aflau într-o stare avansată de deshidratare, provocată de lipsa de apă şi de faptul că, pe perioada transportului, caii aproape au fost sufocaţi.

La recomandarea reprezentanţilor Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Brăila s-a luat măsura transportării cailor într-o fermă din localitatea Urleasca, loc stabilit de asociaţiile pentru protecţia animalelor, pentru a fi hrăniţi, adăpaţi şi îngrijiţi medical. La ferma de la Urleasca se află în prezent 49 de cabaline luate din Pădurea Letea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here