In zona Gării din municipiul Buzău, a fost depistat de echipajul de jandarmi un câine din categoriile prevăzute de OUG 55/2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi,  care se manifesta agresiv, provocând panică în rândul cetățenilor. A fost chemat la fața locului Serviciu de Ecarisaj din cadrul Primăriei Municipiului Buzău pentru a-l ridica și conduce la adăpostul de animale, nefiind identificat stăpânul câinelui până la această oră.

De la începutul anului, jandarmii buzoieni au primit şapte apeluri prin S.N.U.A.U. 112, prin care apelanții sesizau prezenţa unor câini periculoşi sau agresivi pe domeniul public, lăsați nesupravegheați de către posesori.

În urma verificărilor efectuate, deţinătorii de câini agresivi, din rasele prevăzute în reglementările în vigoare, au fost  sancţionaţi contravenţional conform OUG nr. 55/ 2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi, aplicându-se două avertismente scrise, respectiv două amenzi în valoare totală de 3000 lei, faptele constatate reprezentând încălcări ale regulilor privind prezența în locuri publice cu astfel de animale.

Ce recomandă jandarmi proprietarilor de câini agresivi

Le reamintim proprietarilor/ deţinătorilor temporari de câini periculoşi sau agresivi că au şi următoarele obligaţii:

–   accesul câinilor periculoşi sau cu potenţial agresiv în părţile comune ale imobilelor în care sunt deţinuţi, pe drumurile publice şi pe căile de acces către acestea este permis numai dacă aceştia poartă botniţă şi sunt ţinuţi în zgardă şi lesă sau ham de către proprietar ori de către deţinătorul temporar;

–   accesul câinilor periculoşi sau cu potenţial agresiv în localurile publice, în mijloacele de transport în comun, în locurile publice, precum şi în părţile comune ale imobilelor este permis numai dacă aceştia poartă botniţă şi sunt ţinuţi în lesă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here