picturaSase eleve ale Scolii generale nr. 8 din Buzau, sub indrumarea profesorului Cristina Chenaru, vor participa la faza internationala a Concursului „Philippe Senghor”, organizat de Ministerul Francez al Culturii si Comunicării si de Organizatia Internatională a Francofoniei. Echipajul buzoian, a fost selectat de Ambasada Frantei la Bucuresti, alaturi de alte doua echipe, ambele de la scoli din municipiul Craiova.
Concursul „Philippe Senghor” este organizat la nivel international din anul 2006 – Romania a fost invitata sa participe incepand din anul 2008 – si se adreseaza elevilor din clasele III-V, incepatori in studiul limbii franceze, carora le propune sa continue si sa ilustreze povesti incepute de scriitori cunoscuti ai lumii francofone, cele mai bune lucrari urmand a fi publicate si difuzate in scolile aceluiasi spatiu lingvistic.
Povestea „Micul Pictor” („Le Petit Peintre”), apartinand scriitorului haitian stabilit in provincia canadiana Quebec Danny Laferriere, laureat al Premiului Medicis in anul 2009, a fost provocarea concursului „Philippe Senghor” din acest an. Cele trei scoli selectate la nivel national vor participa la o selectie internationala, ce va avea loc in Tunisia; juriul, format din adulti si copii din mai multe tari, va desemna cate o singura lucrare din fiecare tara candidata, lucrare care va fi publicata intr-o carte ce va fi oferita tuturor scolilor participante la concurs. Decernarea premiilor se va face cu ocazia Zilei Francofoniei, pe 20 martie, la Salonul de Carte de la Paris.
Mihail TUDOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here