Ajutoarele de la Uniunea Europeană vor fi distribuite şi în acest an, dar nu acum. Cel puţin la Buzău, alimentele gratuite vor fi împărţite cel mai probabil din luna septembrie. Dacă în anii precedenţi, ajutoarele europene erau distribuite în acestă perioadă, in acest an produsele vor fi distribuite cu intarziere. Veste buna este insa ca, pe langa alimente, in 2017, vor fi acordate si rechizite copiilor saraci din învăţământul de stat preşcolar, primar şi gimnazial. Distribuţia rechizitelor se va face direct de la sediul unitatilor de invatamant. Totodata, mamicile sarmane, vor primi un trusou pentru nou-născuţi chiar la ieşirea din maternitate. Prin  acesta măsura se doreste reducerea numărului de copii abandonaţi în maternitate.

 Persoanele fără adăpost vor putea accesa un stoc de articole de îmbrăcăminte, încălţăminte şi saci de dormit, în principal pentru iarnă, dar şi produse de igienă. La Buzău, Prefectura a inceput inventarierea tuturor persoanelor din judeţ care se încadrează în criteriile stabilite pentru primirea ajutoarelor europene.
La Buzău, livrarea ajutoarelor se va face, cel mai probabil, în toamnă, pachetele fiind oferite o singura data pe an. În anii trecuti, ajutoarele alimentare ramase în stoc au fost ulterior redistribuite. Beneficiarii produselor alimentare oferite de Uniunea Europeana sunt şomerii, beneficiarii de venit minim garantat, persoanele cu handicap, pensionarii cu venituri mici, veteranii şi văduvele de veterani de război, precum si alte categorii sociale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here