poza contacte BCC 1Atragerea de resurse in comunitate si identificarea de mijloace de utilizare eficace a celor existente sunt obiective recurente ale autoritatilor si societatii civile de la nivel local si national. Pornind de la premisa ca probleme locale necesita solutii inovatoare identificate prin implicarea comunitatii, Biroul de Consiliere pentru Cetateni (BCC) Nehoiu, sustinut de Primaria Orasului Patarlagele si Asociatia Sudcarpatica, impreuna cu Asociatia Nationala a Birourilor de Consilliere pentru Cetateni (ANBCC), propune autoritatilor si cetatenilor orasului Patarlagele, un exercitiu al dialogului si implicarii.

Dezbaterea “Patarlagele, participa! Dialog pentru comunitate”, organizata marti, 12 noiembrie, incepand cu ora 12,45, in sala de sedinte a Primariei Orasului Patarlagele, reprezinta un astfel de exercitiu al discutiilor constructive si al implicarii societatii civile si autoritatilor. Prin intermediul evenimentului, organizatorii urmaresc familiarizarea si stimularea cetatenilor, reprezentantilor sectorului ONG si autoritatilor deopotriva in utilizarea de metode inovatoare de participare la luarea deciziilor si incluziune sociala: bugetare participativa, contracte comunitare, finantare alternativa – economie sociala si fonduri comunitare.

“Patarlagele, participa! Dialog pentru comunitate” se incadreaza in seria de treizeci de evenimente desfasurate de ANBCC in cadrul „Caravanei bunei guvernari“. Conceputa ca tur de prezentare a bugetarii participative, contractelor comunitare si finantarii alternative in randul autoritatilor publice si societatii civile din Romania, „Caravana bunei guvernari“ este prima activitatea de amploare dezvoltata in cadrul proiectului “Participare la puterea a 3-a: probleme locale, solutii inovatoare si comunitati implicate!“ implementat de ANBCC in intervalul august 2013-decembrie 2014 si co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa. Valoarea totala a proiectului este de 126 181 CHF, din care valoarea co-finantarii din partea Elvetiei este de 113 563 CHF, iar 12 618 CHF reprezinta contributia ANBCC.

In vederea aplicarii la nivel local a informatiilor furnizate in cadrul „Caravanei bunei guvernari“, in perioada urmatoare ANBCC va intreprinde actiuni menite a raspunde urmatoarelor obiective:

– Organizarea si formarea a 6 grupuri de dezbateri si influentare a politicilor publice in 6 comunitati selectate;

– Implementarea a cel putin uneia dintre metodele inovatoare promovate, in fiecare dintre cele 6 comunitati unde au fost organizate grupuri de dezbateri.

Pentru detalii suplimentare, va rugam sa contactati:  Alina Iosifescu, Coordonator Relatii Publice, prin e-mail, la alina.iosifescu@robcc.ro  sau telefonic, la numarul 021-313.40.06.

Proiect co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa.

www.robcc.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here