În zilele de sâmbătă şi duminică, Caravana SMURD – ,,Fii pregătit!” se va afla în judeţul Buzău. Aceasta va fi amplasată în zona Centrul Civic – Casa de Cultură din orașul Nehoiu sâmbătă, 11 noiembrie, între orele 10:00 – 18:00, urmând ca duminică, 12 noiembrie, în acelaşi interval orar, vizitatorii să fie aşteptaţi în piaţa din faţa Primăriei municipiului Râmnicu Sărat. Este pentru al doilea an când caravana ajunge în județul nostru, anul trecut aceasta parcurgând peste 17.000 de kilometri, prin intermediul ei fiind instruite peste 10.000 de persoane din 29 de orașe ale țării.
Caravana SMURD – de instruire a populaţiei pentru a face faţă situaţiilor de urgenţă – reprezintă un centru de formare mobil care dispune de o sală de şcolarizare cu o capacitate de 40 de persoane şi este dotat cu toate echipamentele medicale şi de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a participanţilor. Cursurile de instruire medicală se adresează atât populaţiei cât şi profesioniştilor, în compunerea caravanei existând şi o încăpere similară interiorului unei ambulanţe.
În cadrul Centrului mobil de pregătire, specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău vor susţine activităţi de pregătire a populaţiei pentru acordarea de prim ajutor în situaţii de urgenţă, dar şi prezentări ale principalelor dezastre naturale care pot afecta România: cutremure, inundaţii, alunecări de teren, incendii. Prezentările vor fi însoţite de recomandări privind modul în care populaţia trebuie să reacţioneze în cazul producerii unor astfel de evenimente.
Totodată, participanţii vor putea viziona filme realizate de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, printre acestea regăsindu-se şi cele realizate în cadrul campaniilor naţionale de pregătire a populaţiei ,,R.I.S.C.- Renunţă. Improvizaţiile sunt Catastrofale” şi ,,Nu tremur la cutremur”.  Buzoienii sunt invitați să participe la activităţile organizate la Caravana SMURD, întrucât acestea le vor aduce informaţii vitale privind modul de comportare înainte, pe timpul şi după producerea unei situaţii de urgenţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here