Şomerii buzoieni care vor porni în căutarea unui loc de muncă nu vor mai avea nevoie de CV, ci vor putea folosi un card special, eliberat de AJOFM. Cardul profesional european va înlocui şi cartea de şomaj până la sfârşitul anului. Documentul va conţine toate informaţiile necesare angajatorului.

„Cardul profesional european este un proiect al Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă în colaborare cu o companie IT. El poate fi folosit de şomeri şi de cei care îşi caută un loc de muncă, cu condiţia să fie înregistraţi la Agenția de Șomaj. Cardul profesional European va ţine loc de CV atunci când şomerul se va prezenta la un interviu, iar datele lui vor fi înregistrate într-un soft care va sta la dispoziţia ANOFM”, ne-a declarat Ionel Tociu, director AJOFM Buzau.

Cardul va avea poza beneficiarului, dar şi un cod numeric pentru fiecare persoană în parte. Acesta va conţine toate datele profesionale şi medicale ale persoanei respective: de la câte companii a lucrat şi ce posturi a ocupat, până la datele de contact şi domeniile de care este interesat. El poate fi folosit atât în țară cât și în țări ale Uniunii Europene și poate fi ridicat de la AJOFM Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here