Impozitele pentru clădiri, terenuri şi maşini se plătesc respectând termenele de scadență, fără a fi penalizați. Termenele legale sunt 31 martie și 30 septembrie, doar că, anul acesta, ele sunt două zile nelucrătoare. Astfel termenele-limită pentru plata impozitelor locale se modifică astfel: 2 aprilie și respective 1 octombrie.

Pentru fiecare categorie de impozit în parte, buzoienii care plătesc tot impozitul la ghișeele Direcției Taxe şi Impozite locale, până la data de 2 aprilie, beneficiază de o bonificație de până la 10%.

La sfârșitul anului trecut, Primăria Buzău a hotărât majorarea cu 10%, în 2018, a impozitelor locale. Majorarea a fost aplicată de administrația locală după mai mulţi ani în care, acestea au fost menţinute la un nivel scăzut. Totuși a menținut bonificația de 10%, pentru persoanele fizice dacă plata impozitului datorat pentru întregul an se efectuează până la data de 31 martie, inclusiv, a anului fiscal 2018.

De asemenea, pentru plata cu anticipaţie de către persoanele juridice a impozitului pe clădiri, a impozitului pe teren şi a impozitului pe mijloacele de transport, se acordă o bonificaţie de 5%, dacă plata impozitului datorat pentru întregul an se efectuează până la data de 31 martie, inclusiv, a anului fiscal 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here