Un raport al Poliției buzoiene arată că umărul persoanelor care îşi pierd viaţa în accidente rutiere rămâne la un nivel ridicat. Principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave au fost depăşirile neregulamentare şi indisciplina pietonală. Pâna la finalul lunii iunie 2018, nu mai puţin de 17 oameni au murit în urma accidentelor rutiere produse pe şoselelele din judeţul Buzău. Cifrele sunt dramatice, dar poliţiştii spun că, în perioada similată a anului trecut, au fost şi mai multe decese în urma evenimentelor rutiere.

Principalele cauze ale producerii accidentelor rutiere sunt depăşirile neregulamentare, pe fondul vitezei excesive, şi indisciplina pietonală. Poliţiştii au reţinut aproximativ 2.500 de permise auto unor şoferi care au încălcat grav prevederile Codului Rutier. Cu toate că au fost reţinute mii de permise auto şi s-au acordat zeci de mii de amenzi, numeroşi conducători auto continuă să circule cu maşinile pe drumurile publice după ce au consumat alcool.

Astfel, în judeţul Buzău, în primele şase luni ale anului, poliţiştii de la Rutieră au identificat 126 de persoane care conduceau autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice. În toate aceste cazuri, pentru că depăşiseră nivelul de alcoolemie de 0,40 mg mg/l de alcool pur în aerul expirat, cei implicaţi au rămas fara permis şi pe numele lor s-a întocmit dosar penal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here