Produse agroalimentare românești recunoscute la nivel national și european vor fi prezentate la Berlin, Germania, în cadrul expoziției „Săptămâna Verde 2020” , la care Ministerul Agriculturii va avea un stand. Printre produsele pe care Ministerul român al Agriculturii și Dezvoltării Rurale le va prezenta și oferi spre degustare se află și cârnații de Pleșcoi care au primit atestare europeană, la finele anului trecut.
Expoziția „Săptămâna Verde 2020” reprezintă atât o platformă de afaceri, cât și un festival al tradițiilor gastronomice și folclorice cu impact mediatic de anvergură în Europa, cât și pe plan mondial. În anul 2019, peste 400.000 de vizitatori au trecut pragul expoziției de la Berlin.
Recent, Ministerul Agriculturii a declanșat o serie de întâlniri pentru identificarea unor acțiuni care să susțină și să promoveze produsele agroalimentare românești înregistrate pe scheme de calitate naționale, precum și la dezvoltarea acestei nișe de produse. În cadrul primei întâlniri de lucru, desfășurate marți, s-a discutat despre modul în care se poate colabora interinstituțional astfel încât România să aibă mai multe produse tradiționale atestate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here