pensionariCasa de Pensii Buzau a epuizat fondurile pentru ajutorul de deces si pana cand nu va mai primi altii, nu se mai pot acorda ajutoare de inmormantate. Cererile depuse acum se vor onora abia din 7 aprilie, atunci cand se asteapta o noua alimentare a conturilor institutiei.

In primele 3 luni ale acestui an Casa de Pensii a acordat 1475 ajutoare de deces in valoare de 2,9 milioane lei. Anul trecut in aceeasi perioada au fost onorate peste 1650  de cereri. In medie, in judetul Buzau sunt inregistarte anual 5500 de decese.

Din 2011, cuantumul sprijinului financiar in cazul decesului asiguratului sau pensionarului a fost stabilit la 2.022 de lei si jumatate din aceasta suma pentru un membru al familiei acestora.

Pentru obtinerea ajutorului de deces, persoanele indoliate  trebuie sa depuna la Casa Judeteana de Pensii un dosar care sa cuprinda in original si copie, o cerere tip, certificatul de deces, actul de identitate al solicitantului, actele de stare civila din care sa rezulte gradul de rudenie cu decedatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here