Şoferii care vor să înmatriculeze maşini noi sau second-hand plătesc, începând de vineri, 15 martie, timbrul de mediu (în locul mai-vechii „taxe auto“). Principalele schimbări aduse de timbrul de mediu artă o ieftinire semnificativă la înregistrarea maşinilor vechi şi foarte vechi (non-euro) şi o scumpire uşoară a înmatriculării de maşini noi. Mai exact, timbrul de mediu vine cu o formulă de calcul diferită, care conduce la o creştere în medie de circa 10% a sumei de plată pentru maşinile Euro 4 şi Euro 3 (puţin poluante) şi o scădere cuprinsă între 60% şi 90% pentru Euro 2, Euro 1 şi non-euro (mult şi foarte mult poluante).
Toate aceste schimbări vor avea ca efect o relaxare fără precedent a presiunii fiscale pe comerţul cu maşini vechi, care va transforma România într-un magnet pentru rablele din mai multe ţări europene, avertizează specialiştii din domeniul auto.
 Şoferii au nevoie de cartea de identitate a vehiculului, de documente care atestă dobândirea autovehiculului (pentru care se solicită plata timbrului) şi de rezultatul expertizei tehnice efectuate de Regia Autonomă Registrul Auto Român, arată normele metodologice pentru aplicarea timbrului de mediu aprobate recent de Guvern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here