Buzăul a ocupat, în ultimii ani, locuri fruntașe în topul șomajului la nivel național. Însă, de câteva luni, rata șomajului este în continuă scădere. Dacă în urmă cu câteva luni vorbeam despre aproape 18.000 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, luna trecută s-a încheiat cu o cifră de sub 13.000. La finele lunii mai, rata şomajului a cunoscut încă o scădere la nivelul judeţului nostru. Astfel, după mai multe luni de diminuare a numărului de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, A.J.O.F.M. înregistrează acum sub 13.000 de şomeri, dintre aceștia majoritatea fiind beneficiari ai venitului minim garantat.
Luna trecută, aproape 1.000 de buzoieni şi-au găsit o slujbă, ieşind din evidenţele Agenţiei.
Între timp au apărut şi efectele Bursei Generale a Locurilor de Muncă, eveniment organizat în luna aprilie, când au fost scoase la bătaie 770 de posturi. Peste 100 de participanţi au fost angajaţi în urma interviurilor şi a probelor de lucru.
În ultimul an, rata şomajului în judeţul Buzău a cunoscut o scădere continuă, atingând un procent record pentru ultimii 10 ani, de sub 7,5%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here