Foresta nehoiu

Procurii DIICOT au făcut astăzi publică lista cu activele lui Omar Hayssam asupra cărora a fost instituit sechestru asigurator, în dosarele în care este judecat. După ce vor fi evaluate, activele vor fi scoase la licitație publică. Activele omului de afaceri Omar Hayssam asupra cărora oamenii legii au instituit sechestru asigurator vor fi vândute prin licitație publică, iar sumele astfel obţinute vor fi folosite în totalitate pentru achitarea datoriilor către creditori, după ce instanţa de judecată va dispune anularea contractelor frauduloase, anunță DIICOT. Printre activele sechestrate se numără conturi, terenuri, imobile – din Otopeni, Timișoara, Nehoiu, Vatra Dornei, dar și o serie de utilaje din cadrul firmelor deținute de Omar Hayssam.

Foresta nehoiu este una dintre firmele ale cărei active vor fi aevaluate și scoase la licitație. Pentru stabilirea exactă a părţii civile, s-a înaintat adresă către Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (A.V.A.S.) în vederea, de către aceasta, a constituirii de parte civilă. Conform adresei nr.9028/2.06.2005, A.V.A.S.- ul a comunicat că, întrucât suma de 77.247.732.078 lei reprezintă diminuarea valorii activelor S.C. „FORESTA NEHOIU” SA, partea civilă cu privire la acest prejudiciu trebuie să se constituie S.C. „FORESTA NEHOIU” SA, iar un eventual prejudiciu cauzat A.V.A.S.- ului, ca urmare a desfiinţării contractului de vânzare-cumpărare din 2000, va fi stabilit ulterior în faţa instanţelor de judecată.

În dosarul 621/D/P/2005 inc. OMAR HAYSSAM a fost trimis în judecată, alături de alţi inculpaţi,  pentru săvârşirea infracţiunii de iniţiere şi constituire a unui grup infracţional organizat, falsificarea, sustragerea sau distrugerea evidenţelor societăţii ori ascunderea unei părţi din activul societăţii; înfăţişare de datorii inexistente sau prezentarea în registrele societăţii, în alt act ori în bilanţul contabil, a unor sume nedatorate, fiecare dintre aceste fapte fiind săvârşite în vederea diminuării aparente a valorii activelor.

„În cauză soluţionarea laturii civile şi a aspectelor care ţin de aducerea la îndeplinire a măsurilor asiguratorii se prezintă în următoarea modalitate:

La data de 01.06.2005, lichidatorul  judiciar al  debitoarei S.C. „FORESTA NEHOIU” S.A., desemnat de către Tribunalul Bucureşti – Secţia a VII-a Comercială, a înregistrat la Grefa Tribunalului Bucureşti, tabelul definitiv al creanţelor împotriva averii debitoarei, valoarea totală fiind de 323.915.244.487 lei.

Lichidatorul a inventariat la data de 19.05.2005, bunurile care erau înregistrate în evidenţa contabilă a debitoarei şi care urmau a fi evaluate şi valorificate prin licitaţie publică. Pentru reîntregirea patrimoniului S.C. „FORESTA NEHOIU” SA, la data privatizării, lichidatorul judiciar a instituit sechestru asigurator asupra a 31 active înstrăinate în perioada 21.11.2001-10.11.2004. Măsura a fost transmisă Agenţiei  Naţionale de Cadastru şi Publicitate Buzău pentru înregistrarea în Cartea Funciară.

De asemenea, a formulat, la Tribunalul Bucureşti – Secţia a VII-a Comercială, cereri de anulare a tuturor contractelor de vânzare-cumpărare (terenuri, construcţii, utilaje) încheiate în cei 3 ani anterior deschiderii procedurii prevăzută de Legea nr.64/1995 republicată şi modificată. Aceste cereri sunt în curs de soluţionare de către judecătorul sindic, în cadrul aceleiaşi proceduri prevăzute de Legea nr.64/1995 republicată şi modificată”, se arată în comunicatul DIICOT .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here