Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Buzău desfăşoară în această perioadă controale la carmangerii şi măcelării, ce au avut drept scop verificarea modului de comercializare a produselor alimentare precum și modul de depozitare a acestora. Inspectorii veterinari au fost prezenţi şi în târgurile de animale, unde au verificat modul de comercializare şi transportul animalelor vii. În urma controalelor, inspectorii veterinari au aplicat mai multe sancţiuni ca urmare a neregulilor constatate.
,,Au fost efectuate 180 de controale la nivelul unităților de comercializare a produselor alimentare, iar la nivelul târgurilor au fost efectuate 76 de controale. În urma controalelor, la nivelul unităților de vânzare cu amănuntul s-au aplicat 28 de amenzi, în valoare de 29.820 de lei, iar la nivelul târgurilor de animale vii au fost aplicate 35 de amenzi, în valoare de 20.440 de lei”, se arată în datele  Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Buzău.
Sancţiunile au fost aplicate pentru nerespectarea normelor sanitar-veterinare cu privire la etichetarea sau depozitarea produselor. În târguri cele mai multe nereguli au constat în vânzarea animalelor fără documente sanitar-veterinare şi transport cu mijloace auto neautorizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here