Comitetul pentru Situații de Urgență a luat mai multe măsuri care vizează în primul punerea în siguranță a persoanelor aflate în situție de risc din cauza problemelor medicale, celor de ordin social și material. De azi noapte, de la orele 03:00, s-a activat Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenții, condus de către Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență „Neron Lupașcu”.
Factorii de decizie din cadrul Comitetului pentru Situații de Urgență au decis ca toate persoanele care prezintă risc medical să fie puse în siguranță pe tot parcursul zilelor aflate sub incidența codului portocaliu.
De asemenea, toate persoanele fără adăpost trebuie cazate în centrele de primire de zi și de noapte, din Buzău și Râmnicu Sărat, iar în cazul celor din mediul rural, primăriile au obligația de a le pune la dispoziție spații încălzite, special amenajate.
În ceea ce privește persoanele internate considerate cazuri sociale, nu se pune problema ca ele să fie externate pe perioada codului portocaliu. Chiar dacă le expiră perioada de cazare, ele vor rămâne internate până când vremea va permite acest lucru.
Tuturor primăriilor din județ le revine sarcina de a inventaria persoanele cu venituri reduse, care nu-și permit să cumpere combustibil sau lemne pe perioada codului portocaliu și să le sprijine material, așa încât să nu sufere de pe perioada zilelor geroase.
Direcția de Sănătate Publică are sarcina de a inventaria toate femeile însărcinate și persoanele care fac dializă, pentru a fi duse, dacă situația se agravează și va fi cazul, în unități sanitare, unde vor beneficia de asistență medicală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here