Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Buzău – Biroul Rutier au organizat o acţiune de verificare a legalităţii desfăşurării transportului de persoane în regim de taxi, precum şi de prevenire a evenimentelor în care ar putea fi implicaţi aceştia. În cadrul activităţilor s-a urmărit verificarea respectării normelor legale care reglementează activitatea de taximetrie, depistarea persoanelor care practică ilegal astfel de activitate sau nu respectă regulile de tarifare şi calitatea serviciilor. De asemenea, poliţiştii au verificat starea tehnică a taxiurilor, au urmărit corectitudinea funcţionării aparatelor de taxat, dar şi starea psiho – fizică a conducătorilor auto.

Astfel, echipele de control au verificat 94 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate, au aplicat 17 sancţiuni contravenţionale. Din totalul sancţiunilor, 12 au fost aplicate pentru încălcări privind transportul de persoane în regim de taxi și 5 pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice.

De asemenea peste 100 de participanţi la trafic au primit din partea polițiștilor sfaturi preventive şi pliante cu recomandări utile. Activităţile vor continua în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here