Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Transport a declanșat, la finalul săptămânii trecute, o operațiune de scoatere a microbuzelor de pe traseele din orașul Buzău. În ultimele zile, cele 6 asocieri de firme care operează traseele maxi-taxi în municipiul reședință de județ au fost notificate cu privire la rezilierea unilaterală a contractelor încheiate cu Primăria Buzău. Motivele rezilierii sunt nerespectarea programului, existența unor norme ale Uniunii Europene care impun ca pe un traseu să existe un singur operator.

Un alt motiv al rezilierii este faptul că, în ultimele zile, biletele de maxi-taxi au fost ieftinite, fiind sub tarifele practicate de Trans Bus. Și, potrivit contractelor semnate de firmele de maxi-taxi, aceasta este o acțiune de tip dumping pe care administrația municipiului Buzău a prevăzut-o în cadrul unor clauze specifice din contracte, ca fiind abatere.

După transmiterea notificărilor, Primăria Buzău va cere Poliției Locale și celei naționale să ia act de această măsură și să intervină în teren, în cazul în care operatorii de maxi-taxi nu se vor conforma.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla de astăzi, mai ales că transportatorii nu vor sta cu mâinile sân și sunt deciși să scoată mașinile pe trasee pentru a nu fi acuzați că au abandonat cursele în mod nejustificat. În același timp este de așteptat ca firmele de maxi-taxi să atace la instanță acțiunea municipalității și să câștige timp până la scoaterea microbuzelor de pe trasee.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here