Pe 18 august se împlinesc 100 de ani de la înfiinţarea Armatei a 2-a. Activităţile dedicate centenarului vor fi de amploare şi se vor întinde pe durata a opt zile, în perioada 10 – 18 august. Atunci vor avea loc expoziţii de tehnică militară actuală, dar şi din perioada celor două războaie mondiale, spectacole de muzică militară, concerte de promenadă, simpozioane istorice, dezveliri de monumente dedicate eroilor plus multe alte surprize.
Comandantul Diviziei 2 Infanterie, generalul de brigadă Lucian Foca, anunţă că în centrul oraşului Buzău vor fi montate două ecrane gigant unde vor fi redate ilustratii video de la toate manifestările organizate în judeţ cu ocazia centenarului Armatei a 2-a. Seria evenimentelor dedicate împlinirii a 100 de ani de la înfiinţarea structurii militare cu sediul la Buzău va culmina pe 18 august, când organizatorii au programat o paradă militară la care vor participa sute de militari, vehicule blindate şi aeronave. La eveniment este aşteptat şi preşedintele României, Klaus Iohannis.
Armata a doua s-a înfiinţat pe 18 august 1916, odată cu intrarea  României în primul Război Mondial. În timp, această structură a evoluat de la Armata a 2-a la Comandamentul Operaţional Întrunit, înfiinţat în anul 2000, şi apoi la Divizia 2 Infanterie, înfiinţată la 15 aprilie 2010, preluînd şi continuând tradiţiile acestora. Divizia 2 Infanterie „Getica”, structură subordonată direct Statului Major al Forţelor Terestre, are în componenţă majoritatea unităţilor militare din zona de est şi sud-est a ţării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here