Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei lucrează, în prezent, la amenajarea unui parc destinat tuturor buzoienilor, care va avea și o cofetărie și o librărie. Proiectul face parte din noua strategie pe care Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei și-o propune, „o schimbare de abordare“ bazată pe mai multă transparență. Parcul realizat de Arhiepiscopie va fi în preajma Catedralei Arhiepiscopale, lângă noua construcție care va deveni clopotnița lăcașului de cult.

„Este vorba despre un proiect mai amplu, care a fost gândit sub forma unui complex. Clădirea pe care o vedeți deja ridicată va fi clopotnița Catedralei Arhiepiscopale, iar la parterul ei se va afla o cofetărie și o librărie, un fel de librărie-ceainărie, un loc de întâlnire pentru tineri, un posibil spațiu pentru lansări. Tot aici va fi amenajat un parc care va avea destinație publică, chiar dacă nu se va afla în proprietatea Primăriei. Acolo va fi amenajat un loc de joacă pentru copii, va avea un program de funcționare“, a declarat Ioan Șolea, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Bu­zăului și Vrancei.

Proiectul va fi finalizat, în mare parte, anul acesta. Cel mai probabil în parc va fi interzis accesul cu animale de companie. „Încercăm ca anul acesta să definitivăm realizarea construcției. Parcul nu știu dacă va fi gata anul acesta, dar vom începe cu siguranță să plantăm vegetație în baza proiectului arhitectural al parcului“, a mai declarat Ioan Șolea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here