catuseCei doi tineri buzoieni, în vîrstă de 18 ani, care au înjunghiat în noiembrie anul trecut un angajat al unei pizzerii din centrul Braşovului, cu gând să îi fure maşina, vor sta 6 ani după gratii. Iniţial cei doi au primit câte 9 ani de puşcărie pentru tentantivă la omor calificat şi tentativă la tâlhărie, conform unei decizii din februarie a Tribunalului Braşov, iar zilele trecute Curtea de Apel Braşov a casat sentinţa, iar la rejudecare a decis să le mai reducă câte trei ani din pedeapsă.
Instanţa a mai decis ca Leonard-Alexandru Scoruș și Cristian Ungureanu să îi plătească victimei lor, un tânăr de 20 de ani, suma de 7.260 lei daune materiale și 45.000 lei daune morale. În plus, ei mai trebuie să deconteze Spitalului Judeţean Braşov cheltuielile cu spitalizarea victimei lor. Sentinţa este definitivă.
Cei doi au fost arestaţi preventiv pe 19 noiembrie 2014, după ce au atacat cu cuţitul un angajat al unei pizzerii. Incidentul s-a petrecut în noaptea 18 spre 19 noiembrie 2014, când angajatul pizzeriei s-a dus să livreze o pizza, noaptea, în jurul orei 03.00. Dar, în loc să primească banii pentru pizza livrată, angajatul a fost atacat de cei doi clienţi cu un cuţit. Agresorii, originari din Buzău, intenţionau să-i fure maşina angajatului de la pizzerie, însă acesta luase cheile din contact în momentul în care a coborât din maşină cu pizza. El a reuşit să sune la 112, în jurul orei 03.30 şi a anunţat poliţia.
Cei doi agresori au fost prinşi în aceeaşi zi, în jurul orei 07.00. Se aflau într-un microbuz cu destinaţia Buzău. În urma cercetărilor, poliţiştii au aflat că cei doi tineri, care sunt elevi la un liceu din Buzău, au fugit de acasă la începutul lunii noiembrie. Unul dintre ei a furat 7.000 de lei din casieria magazinului pe care îl deţin părinţii săi în Buzău şi, împreună cu colegul său, a venit la Braşov cu gând să se distreze.
Timp de două săptămâni, cei doi au petrecut în localurile din Braşov şi când au mai rămas doar cu 1.000 de lei în buzunar din banii furaţi de acasă au pus la cale un plan prin care să mai facă rost de fonduri. Aşa le-a venit ideea să fure o maşină. Prin urmare, au făcut comandă la o pizzerie, cu intenţia de a-i lua maşina angajatului care urma să le livreze pizza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here