Gerul din ultimele zile a făcut ca adăpostul social al Primăriei Buzau să fie neîncăpător. Capacitatea centrului este de 25 de paturi, dar aproape 50 de persoane au petrecut noaptea în adăpostul Primăriei. Între paturi au fost puse saltele pentru ca toţi oamenii fără adăpost să aibă unde să înnopteze. Dacă o parte dintre oamenii străzii s-au prezentat singuri la adăpostul Primăriei, ceilalţi au fost aduşi aici de către poliţiştii locali sau de către echipajele Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

”În zilele de 6, 7 şi 8 ianuarie, oamenii legii au desfăşurat mai multe acţiuni pentru a depista persoanele fără adăpost de pe raza municipiului Buzău. În urma acţiunilor au fost identificate 15 persoane fără adăpost care au fost conduse la Centrul de Zi şi de Noapte de pe str. Speranţei, unde au fost preluate de către angajaţii din cadrul Centrului”, a declarat Doru Dumitraşcu, de la Poliţia Locală Buzău.
Pe lângă o masă caldă si un adăpost, oamenii străzii primesc şi îngrijiri la cabinetul medical din centru sau chiar consiliere psihologică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here