Jandarmii buzoieni şi-au sărbătorit ziua, în cadrul unei festivităţi la care au participat autorităţi din administraţia publică şi de la mai multe instituţii partenere. Jandarm de onoare al unităţii buzoiene a fost desemnat un subofiţer supravieţuitor al masacrului de la Aeroportul Otopeni, din decembrie 1989.
În același cadru festiv, în premieră pentru public, au fost prezentate documente istorice ce fac parte din fondul arhivistic al judeţului Buzău, printre care „ Registrul istoric al Legiunii de Jandarmi Buzău” din perioada 1895- 1948, unde sunt constatate cele mai importante fapte de eroism ale jandarmilor buzoieni, printre care jertfa a 154 de jandarmi în luptele de la Cotul Donului, precum şi preţul vieţii plătit de jandarmii rurali în acţiunile de combatere a infracţionalităţii.
În finalul festivităţii a fost conferită distincţia „Jandarm de onoare al unităţii” plutonierului adjutant şef Victor Draghia pentru întreaga carieră. Plt. adj. şef Draghia este unul dintre supravieţuitorii „ masacrului de la Otopeni” din decembrie 1989, când au căzut seceraţi 49 de militari ai Ministerului de Interne.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here