politieApropierea sarbatorilor pascale ne da posibilitatea intensificarii actiunilor proactive, in special in mediul rural, unde cetatenii sunt mai putin informati si instruiti antivictimal. Astfel, pentru prevenirea accidentelor rutiere, a infractiunilor de furt din locuinte, furt de animale si pasari precum si a infractiunilor de talharie din mediul rural, politistii buzoieni au organizat o serie de intalniri si campanii de informare a cetatenilor din mediul rural din comuna Cislau si cele din imprejurimi.

Astfel, in ziua de 3 mai 2013 cadrele Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii s-au deplasa pe raza comunei Cislau unde, impreuna cu lucratorii Serviciului Rutier, Serviciului de Ordine Publica si al Postului de Politie, au desfasurat o serie de activitati de informare si responsabilizare a comunitatilor din rural.

Principalele obiective ale politistilor buzoieni au constat in :

   • pregatirea antivictimala si antiinfractional a cetatenilor, privind prevenirea accidentelor rutiere in randul pietonilor, biciclistilor, carutasilor, etc., prevenirea infractiunile contra patrimoniului si a infractiunii de talharie;
   • au fost impartite pliante cu recomandari antivictimale si lipite afise in zonele de afisaj si cu vizibilitate;
   • cetatenii au fost informati cu privire la masurile de protectie pe care trebuie sa le adopte, in scopul protejarii locuintei si a bunurilor patrimoniale, respectiv asigurarea cu incuietori a usilor si grilaje ale geamurilor, iluminarea pe timpul noptii a incintei gospdariei, etc. ;
   • intalnire cu autoritatile locale in vederea responsabilizarii si sprijinirii comunitatii si gasirea de solutii concrete pentru protejarea batranilor, persoanelor ce locuiesc singure si izolat, a crescatorilor de animale,etc. pentru diminuarea vulnerabilitatilor si a ratei infractionalitatii (paza proprie, iluminatul public etc).

Nu au fost uitati nici elevii de la unitatile de invatamant din mediul rural unde au fost instruiti cu privire la respectarea normelor rutiere si de convietuire sociala.

Au fost distribuite pliante cu recomandari pentru prevenirea furturilor din locuinte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here