Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat că a semnat cu firma Consitrans contractele pentru elaborarea Studiului de Fezablitate şi a Proiectului Tehnic pentru două drumuri de mare viteză. „Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA (CNAIR) a semnat, în data de 24 septembrie 2018, contractele de servicii „Elaborare Studiu de Fezabilitate şi Proiect Tehnic pentru drum de mare viteză Ploieşti – Buzău” şi „Elaborare Studiu de Fezabilitate şi Proiect Tehnic pentru drum de mare viteză Buzău – Focşani” cu operatorul economic Consitrans SRL”, se arată într-un comunicat de presă al CNAIR.
Potrivit instituţiei, valoarea contractelor este de 12,2 milioane de lei, fără TVA, pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru drumul de mare viteză Ploieşti – Buzău şi de 13,9 milioane de lei, fără TVA, pentru Buzău – Focşani. Compania precizează că sursele de fnanţare pentru cele două studii de fezabilitate sunt Programul Operaţional Infrastructura Mare (POIM 2014-2020) şi bugetul de stat, iar durata de prestare a serviciilor de către Consitrans este de doi ani de la data de începere a contractului.

„Obiectul contractelor constă în prestarea de activităţi şi servicii pentru Elaborarea Studiului de Fezabilitate şi a Proiectului Tehnic pentru Drum de mare viteză Ploieşti – Buzău şi Drum de mare viteză Buzău – Focşani, pregătirea documentaţiei de atribuire pentru execuţia lucrărilor, precum şi asigurarea asistenţei pentru susţinerea aplicaţiei de finanţare şi asigurarea asistenţei pe durata desfăşurării procedurii de achiziţie publică pentru execuţia lucrărilor, în conformitate cu Caietul de Sarcini şi cu respectarea legislaţiei în vigoare”, mai anunţă Compania de Administrare a Infrastructurii.

Drumul de mare viteză Ploieşti-Paşcani are o lungime de aproximativ 330 de kilometri şi a fost împărţit în patru sectoare: Ploieşti-Buzău, Buzău-Focşani, Focşani-Bacău şi Bacău- Paşcani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here