colinde dgaspcAngajaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău au avut parte de o surpriză plăcută. Ca semn de mulţumire pentru sprijinul acordat în luna martie,  în urma unui accident rutier produs pe raza judeţului Buzău, când au fost găzduiţi şi au primit hrană, membrii unui ansamblu folcloric din Suceava s-au întors să le ureze buzoienilor în pragul sărbătorilor de iarnă. Grupul de colindători din zona Moldovei a susţinut, la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău, un program de colinde şi urări tradiţionale bucovinene, specifice Sărbătorilor de iarnă.

 Timp de aproape o oră, holul DGASPC Buzău a constituit scena unui veritabil recital de colinde, obiceiuri şi tradiţii din zona Bucovinei, cu o puternică încărcătură emoţională, spre deliciul asistenţei. „Această initiativă a fost în semn de recunoştinţă pentru sprijinul acordat de DGASPC Buzău unui grup de 18 tineri din cadrul Ansamblului artistic <Străjăncuţa> din comuna Straja, judeţul Suceava. Grupul folcloric, în data de 27 martie 2012, a fost implicat într-un accident rutier pe raza judeţului Buzău. Cei 18 tineri au beneficiat de adăpost, mâncare si toată atenţia personalului specializat: psihologi, un medic pediatru, un asistent social, un asistent medical şi un jurist, pentru a putea depăşi situaţia de dificultate în care se aflau, urmare a evenimentului rutier”, ne-a declarat Roxana Kovacs, purtător de cuvânt în cadrul DGASPC Buzău.
Accidentul în care a fost implicat microbuzul ansamblului folcloric sucevean s-a produs pe DN 1 B, aproape de intersecţia cu DN 2 (E 85), în judeţul Buzău, în zona cunoscută sub numele de „Hanul lui Ţintă”. Mai multe persoane au ajuns la spital , cu răni uşoare, iar ceilalţi componenţi ai grupului au fost găzduiţi şi au primit hrană caldă la un centru din cadrul DGASPC Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here