persoane handicapFundația Motivation România organizează, la Buzău, evenimentul sportiv Accesibilitate Maximă, care are drept scop promovarea sportului în scaun rulant și a abilităților persoanelor cu dizabilități. Acțiunea va avea loc marți, 18 martie, la Sala Sporturilor din Buzău, începând cu ora 10.00.
Sunt așteptați să participe toți iubitorii de sport din categoria persoanelor cu dizabilități, fie că sunt copii sau adulți, indiferent dacă au mai participat sau nu la competiții sportive. Din public sunt invitați să facă parte reprezentanți ai autorităților și ONG-urilor locale și orice persoană dornică să descopere o modalitate diferită de a face sport. Sub îndrumarea sportivilor din echipa Motivation, spectatorii cu dizabilități locomotorii vor fi invitați, să își testeze și ei abilitățile sportive la baschet și bocce.
Acțiunea face parte din proiectul fundației Motivation Roțile Schimbării – către servicii adecvate pentru utilizatorii de scaun rulant din România, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltarea Internațională, USAID. Proiectul este implementat în perioada 2012-2014 și are ca scop reducerea numărului de utilizatori de fotoliu rulant imobilizați la domiciliu și stimularea participării acestora la activități sportive, culturale și recreative.
În aceeași zi, debutează, la Buzău, Jocurile Regionale Special Olympics România, organizate cu sprijinul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Buzău, pe durata a două zile. Evenimentul sportiv se adresează sportivilor cu dizabilități intelectuale, care vor participa la două probe de concurs: gimnastică și badminton sau bocce.
Sportul în scaun rulant este parte din procesul de recuperare activă, pentru dobândirea abilităților de viață independentă și, în același timp, un element important în integrarea socială a persoanelor cu dizabilități. Evenimentele de promovare a sportului în scaun rulant desfășurate de Motivation includ sesiuni de instruire pentru antrenori și arbitri, antrenamente pentru utilizatorii de scaun rulant și demonstrații sportive în locuri publice in diferite localităţi din ţară. Scopul acestor acțiuni este demonstrarea abilităților persoanelor cu dizabilități și promovarea conceptului de egalitate de șanse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here