francofoniePeste 100 de elevi şi profesori buzoieni au participat, ieri seară, la Cafeneaua Artiștilor, la manifestarea ”Fetons l’enfant a la française”, organizat de Inspectoratul Școlar Județean Buzău, Asociația Română a Profesorilor de Francază Buzău şi Club Tess.

Evenimentul a propus, pentru prima oară, elevilor buzoieni, un atelier de gastronomie franceză, organizat pe două secțiuni de concurs: ornarea de clătite (probă individuală) şi prepararea unei salate (în echipe de câte doi elevi). Au participat elevi de la mai multe şcoli din județ, care și-au prezentat rezultatele culinare în faţa unui juriu internaţional: Florina Stoian, Maria Pleşea, Eric Roskman, Gaston Lafargue.

A doua parte a evenimentului constat în recompensarea, prin diplome, a elevilor care au obţinut premii şi menţiuni la olimpiadele de limba franceză şi de limba spaniolă, etapa judeţeană, şi au fost transmise elevilor şi diplomele DELF pe care le-au obţinut în urma examenului din 19-20 februarie 2011.  

”Evenimentul a vrut să evidenţieze, încă o dată, că procesul învăţării limbii franceze trebuie să presupună şi descoperirea unor aspecte care ţin de cultura şi civilizaţia poporului francez”, declară profesorul Maria Monalisa Pleşea, inspector limbi romanice, învăţământ particular şi alternativ din cadrul Inspectoratului Școlar Județean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here