concurs bicicletePoliţiştii din cadrul Serviciului Rutier organizează un concurs ce are drept scop formarea comportamentului rutier responsabil pe baza cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie, pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie în rândul elevilor din învăţământul preuniversitar.

Prin această competiţie, poliţiştii îşi propun să creeze pentru participanţi situaţii virtuale diferite, în care necunoaşterea regulilor de circulaţie îi poate transforma în victime.

Concursul va fi organizat în ziua de 14 august, ora 16.00, în Parcul Tineretului din municipiul Buzău şi se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani, care vor trebui să parcurgă cu bicicleta un traseu de îndemânare, special amenajat.

O altă probă, teoretică, va presupune testarea cunoaşterii regulilor de circulaţie de către biciclişti (chestionar), iar proba de arbitraj va urmări modul în care copiii ştiu să identifice abaterile de la normele rutiere comise de către biciclişti.

Câştigătorul concursului va primi ca premiu o bicicletă oferită de Asociaţia de Întrajutorare „Ionaşcu Filofteia Dănuţa”, iar ceilalţi vor pleca acasă cu dulciuri şi diplome.

Toţi copiii care vor să participe la acest concurs sunt aşteptaţi cu bicicletele duminică, în Parcul Tineretului, începând cu ora 15.00, dar se pot înscrie şi vineri, până la ora 16.00, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here