În mai puțin de o lună se va organiza concursul pentru ocuparea funcției de șef al Inspectoratuluid e Poliție al IPj Buzău. Pentru a câştiga postul, candidaţii trebuie să obţină cel puţin nota 7.00.

Inspectoratul General al Poliției Române a dat startul seriei de concursuri având ca miză ocuparea posturilor de conducere vacante la nivelul mai multor inspectorate de poliţie din ţară.

Printre acestea se numără şi IPJ Buzău, al cărei actual şef, comisarul şef Lauranţiu Pantazi, are calitatea de împuternicit la comanda instituţiei din ultima lună a anului trecut atunci când a expirat împutrenicirea comisarului șef Vasile Osiac, numit la conducerea IPJ Buzău în noaptea de dinaintea alegerilor locale din iunie 2012.

La acest moment, Laurenţiu Pantazi asigură interimatul la comanda inspectoratului, mandatul său putând să se sfârşească în cursul lunii viitoare, atunci când este fixată data concursului pentru ocuparea funcţiei vacante.

Concursul va avea loc pe data de 9 aprilie, la sediul IGPR şi va consta într-un interviu dat în faţa unei comisii, pe subiecte profesionale. Notarea se va face de la 1 la 10,  câştigător al concursului fiind desemnat candidatul care va obţine nota cea mai mare, cu condiţia ca aceasta să fie minim 7. În situaţia în care mai mulţi candidaţi vor obţine aceeaşi notă, va fi declarat admis cel care are cea mai mare vechime în specialitatea postului. Există posibilitatea ca şi la acest criteriu candidaţii să fie la egalitate, situaţie în care va fi declarat admis cel cu cea mai mare vechime în studiile necesare postului scos la concurs.

Surse neoficiale dau ca sigură participarea la concurs a ­actua­lului împuternicit la comandă, comisarul şef Laurenţiu Pantazi, vorbindu-se totodată şi de o eventuală candidatură-surpriză. Tot neoficial, se vehiculează informaţia că pe lista candidaţilor pentru şefia IPJ s-ar putea afla şi numele comisarului şef Viorel Ștefu, fost comandant al inspectora­tului, actualmente inspector şef la IPJ Ialomiţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here