dacFundația Origini Carpatice, împreună cu DACIA REVIVAL INTERNATIONAL SOCIETY INC., New York, organizează al XVI-lea Congres Internațional de Dacologie la Buzău, în zilele de 9 – 12 iulie 2015. Lucrările Congresului se vor desfășura pe următoarele secțiuni: dacii în conștiința lumii; personalități europene despre istoria geto-dacilor; tezaure din secolele V. î. Hr. – XI d. Hr. descoperite în spațiul dacic.
Programul include vizite la Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, la obiectivele turistice de la Pietroasele, Monteoru și Năieni. Deschiderea congresului va avea loc astăzi, la ora 10,00, la Obeliscul din Parcul Crâng. Participanții sunt invitați la ora 9,30, la sala Consiliului Județean, de unde vor pleca împreună în marș către Obelisc. De la ora 11,00 este programată conferința (deschisă publicului), organizată în sala mare a Consiliului Județean.
Anul acesta Congresul de Dacologie se va desfășura sub titulatura „Deceneu și Dacii“, nume dat de sculptorul Ivan Junaru unui monument ce a stârnit controverse, autorul intenționând să îl amplaseze în fața Palatului Parlamentului. Monumentul are în centru o columnă înaltă de 33 de metri, deasupra căreia se află preotul dac Deceneu. În laterale, la sol, vor fi amplasate statuile lui Ștefan cel Mare, Mihai Viteazul, Ferdinand I, Burebista, Constantin Brâncuși, Mihai Eminescu și George Enescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here