Ziua-nationalaConsiliul Județean a alocat în ședința de astăzi 300.000 de lei pentru organizarea manifestărilor dedicate Ziulei Naționale a României dar și pentru sărbătorile de iarnă.

„Astăzi a fost alocată o sumă de 300.000 de lei pentru pregătirile pentru 1 decembrie. Suma nu va fi repartizată numai pentru Ziua Naţională, ci inclusiv pentru sărbătorile de iarnă, dar asta nu înseamnă că va trebui cheltuită toată suma. Vor fi proiecte şi vom vedea ce se va face”a declarat Cristi Bâgiu, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău.

Ca în fiecare an, pe 1 Decembrie vor avea lo o serie de manifestări dedicate Zilei Naţionale. Evenimentele dedicate zilei de 1 decembrie se vor desfăşura în fața Prefecturii şi vor debuta cu un ceremonial religios, cu depuneri de coroane și alocuțiuni ale oficialilor. Ca în fiecare an se vor pregăti mâncăruri tradiţionale şi va avea loc un spectacol folcloric susținut de ansamblul Plaiurile Mioriței al Centrului Județean de Cultură și Artă ce se va desfășura în Parcul Crâng. Anul acesta, invitatul special al evenimentului va fi Grigore Leșe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here