51e53f9195f9cfa401000000Alesii municipali ai USL au respins proiectul de hotarare initiat de consilierii PDL si PP-DD, acela potrivit caruia Consiliul Local Municipal Buzau se va constitui parte civila in procesul intentat de DNA primarului Constantin Boscodeala.

In consaecinta, in procesul primarului Boscodeală nu exista o parte civila care sa solicite prejudiciul imputat de procurorii DNA. Din acest motiv, in cazul in care judecatorii il vor declara vinovat pe Constantin Boscodeala si in sarcina sa se va calcula si un prejudiciu material, pentru recuperarea acestuia, Consiliul Local Municipal va trebui sa achite o taxa de timbru de 3 la suta din valoare daca, la finalul procesului Consiliul Local Municipal se va constitui parte civila pentru recuperarea banilor.

„Noi am promovat acest proiect de hotarare fara a stabili o suma prin care sa ne constituim parte civila dat fiind ca am studiat dosarul si sumele stabilite in rechizitoriul intocmit de DNA mi s-au parut cam mari. Oricum, proiectul nu a trecut iar daca la finalul actiunii in sarcina primarului Constantin Boscodeala se va stabili un prejudiciu material va trebui sa timbram cu 3 la suta din valoarea prejudiciului daca ne vom constitui parte civila. Cum la acest moment nu am gasit bani pentru ca in instanta sa ne reprezinte un avocat si am ales solutia ca sa ne reprezinte un angajat al Primariei imi este greu sa cred ca pe viitor vom gasi banii necesari pentru a ne constitui parte civila daca se va stabili un prejudiciu. Pana atunci insa, trebuie sa ne gandim ca primarul Constantin Boscodeala se bucura de prezumptia de nevinovatie si asteptam decizia instantei”, a declarat consilierul PDL, Ciprian Ene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here