bobocProcurorii militari au dispus efectuarea unei constatări fizico-chimice asupra combustibililor, precum şi a unei constatări tehnico-ştiinţifice asupra epavei elicopterului prăbuşit în 5 iulie, la Joiţa, judeţul Buzău, informează Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie . În cauză, s-a procedat şi la audierea martorilor, iar în cursul de luni urmează să fie depuse la dosar rezultatele constatării biocriminalistice genetice ,efectuate în baza probelor ADN ridicate, se mai precizează într-un comunicat remis de PICCJ.
Informaţii de background: Un elicopter militar de antrenament aparţinând Bazei Boboc s-a prăbuşit, la 5 iulie, în jurul orei 12.00, lângă Buzău, accidentul fiind semnalat la serviciul unic de urgenţă 112. Toate cele patru persoane aflate în elicopter au făst găsite moarte.
Ministerul Apărării Naţionale a informat că este vorba despre un elicopter militar de tipul IAR 316 al Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene de la Boboc. La bordul elicopterului, care executa un zbor de antrenament, se aflau patru militari – trei membri ai echipajului şi un student din cadrul şcolii, a mai precizat sursa citată. MApN a ordonat ca o comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene să înceapă o anchetă pentru cercetarea împrejurărilor producerii accidentului.
De asemenea, Parchetul Militar a fost sesizat în acest caz. Totodată, Parchetul instanţei supreme informa că patru persoane şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii elicopterului, iar accidentul s-a produs în timpul desfăşurării unei aplicaţii. La faţa locului s-a deplasat pentru cercetări o echipă formată din trei procurori militari de la Parchetul Militar Bucureşti şi Parchetul Militar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here